Идеи за декор от нашите Суперхостове

Една от най-важните предпоставки за успех при краткосрочното отдаване под наем на имота ви, наред с локацията, е да се погрижите за дизайна му.

За да се отличите от останалите хостове, да накарате гостите ви да се чувстват като у дома си, да имате висок рейтинг и повече резервации, декорът е от ключово значение!

Нека започнем с някои съвети за тези от вас, които тепърва планират ремонт на имот с цел инвестиция за краткосрочно отдаване под наем:


Обмислете общия стил на имота:


Минимализъм:

Семпло, но стилно обзаведените апартаменти с по-малко мебели и повече пространство все по-често са за предпочитане.


Индустриален дизайн:

Металът, дървото или тухлите в декора на имотите напоследък се наблюдава като тренд.


Изберете бялото или на други светли тонове при боядисването и обзавеждането.

Така ще създадете усещане за повече простор, а и бялата основа на имота ви ще ви послужи като бяло платно, за да ви е по-лесно при избора на декора. Само с няколко елемента бихте могли да промените цялостното излъчване на апартамента си.


След като изяснихме основите, преминаваме към идеите за декора, за да обзаведете и вие имота си като нашите суперхостове:


Wall art!

Можете да превърнете апартамента си в истинско произведение на изкуството като акцентирате върху декора на една стена в иначе семплия интериор. Картини, снимки, пана, 3D конструкции или стикери за стена, са само няколко идеи, с които можете да експериментирате.


Включете огледала като акцент в дизайна. Така лесно разчупвате интериора и зрително увеличавате пространството.


Home library „Дом без книги е като тяло без душа“ е казал мъдрият Цицерон, и ние сме напълно съгласни с него! Книгите внасят страхотно усещане, затова ви съветваме да обмислите превръщането на някоя от стените в домашна библиотека или пък просто да подредите няколко книги върху рафт или камина.


Игри! Освен библиотеката с книги, можете да си направите и такава за настолни игри. Това би била още една причина гостите ви да се чувстват като у дома си.

Ако пък имате повече свободно пространство, защо не сложите и... билярдна маса като един от нашите хостове:


Изберете интересни абажури, които пасват на обстановката и допълват стила на жилището

Така можете да придадете изисканост или шик излъчване на апартамента си.


Добавете щендер... или си направете такъв

Така ще спестите пространство, дори можете да замените гардероба с него. Ако пък изберете нетипичен щендер, ще придадете дизайнерски вид на жилището си без да влагате много средства:


Заложете на акцент в... банята! Можете да постигнете wow ефект бързо и лесно като сложите картина или декоративно пано, плетени панери за принадлежности и няколко красиви свещи. П.П. Красиво нагънатите хавлии в подходящи цветове също могат да изиграят голяма роля за цялостната визия на банята ви.


Поиграйте си с осветлението Можете да смените излъчването на имота си и да създадете усещане за уют, шик или лукс само с разнообразяване на светлините. Добавете декоративни лампички или интересни абажури, а защо не и лед ленти:)Декорирайте с красиви одеала! Така ще внесете свежест, цвят и уют едновременно Можете да намерите специално местенце, където да метнете декоративното одеало, а защо не и просто да го сгънете и оставите на стола, ще изглежда не по-малко ефектно!


Пердетата

Привидно малък детайл, но способен да промени изцяло излъчването на целия интериор. Изключително важно е да дадете възможност за пълно затъмнение на стаята - с плътни пердета, а опция са и щорите. Качественият сън на гостите е от първостепенна важност.


Добавете килим За акцент или пък просто за уют. Някои хостове избягват килимите заради повечето усилия при поддръжката им. Имотите, които управляваме ние обаче, се почистват и поддържат редовно и нашите хостове могат да експериментират с декора си спокойно.

П.П. И все пак, избягвайте дългокосместите килими, понеже тяхното почистване е истинско предизвикателство.


55 преглеждания