02/12/2021

Flat Manager в партньорство с Colliers за новата услуга LTRM

Flat Manager е сред най-големите компании в Източна Европа за управление на имоти, които се отдават под наем краткосрочно чрез платформи като Airbnb. Разработихме и собствена платформа, насочена към бизнес клиенти и дигитални номади, чиито престои варират от 2 до 52 седмици – FlatAway.eu. Единственият сегмент в нашата сфера, който не покривахме, бе дългосрочният наем с продължителност от над 1 година. От месец март Flat Manager управлява и имоти, които се отдават по традиционния начин, но услугата, която предлагаме на собственици и наематели, не е традиционна.

LTRM (long term rental management) превръща един жилищен имот в сервизиран апартамент с консиерж.

Предлагаме на наемодателите да поемем цялостната грижа за имотите им, което включва отстраняване на повреди, събиране на наем, следене за редовно плащане на режийни сметки, проверки на апартаментите и освежаване при смяна на наемател.

Наемателите получават достъп до денонощна консиерж услуга, чрез която могат да поръчат почистване, пране, майстор и други услуги. Получават и отстъпки за активности, екскурзии, ресторанти и барове. Тези услуги в контекста на дългосрочните наеми вдигат месечния наем на имота, а и самият имот попада в друг клас – сервизиран апартамент.

Соllіеrѕ Іntеrnаtіоnаl Grоuр Іnс. (NАЅDАQ и ТЅХ: СІGІ) e вoдeщa мeждyнapoднa ĸoмпaния зa недвижими имoти c присъствие в 68 дъpжaви и с повече от 15,000 служители. Кoмпaниятa пpeдocтaвя широк cпeĸтъp oт ycлyги, които вĸлючвaт cтpaтeгичecĸo ĸoнcyлтиpaнe пpи пpoдaжбa, нaeм и финaнcиpaнe нa cдeлĸи c имoти във всички сегменти на пазара (жилищни, офисни, търговски и логистични и индустриални площи), ĸopпopaтивни peшeния, yпpaвлeниe нa пpoeĸти и сгради, cпeциaлизиpaни пpoyчвaния, yпpaвлeнcĸo ĸoнcyлтиpaнe и много други.

От услугата могат да се възползват наемодатели с или без наемател. Във втория случай жилищата ще се предлагат за настаняване на служители на клиенти и партньори на Colliers, сред които са големи български и международни компании. През последните 15 години екипът на Colliers е работил с компании като, АІG, VMware, PokerStars, Теluѕ, Hewlett – Packard, IBM, Соса-Соlа НВС, SEGA, SAP, Financial Times, посолството на САЩ и много други.

Услугата LTRM е с фиксирана месечна такса от 60 евро, което е равно на очакваното увеличение на наема благодарение на допълнителните услуги, предоставени на наемателите. При по-високия клас имоти таксата за управление е значително по-ниска от тази на всяка една друга компания на пазара. Осигуряването на наемател се заплаща отделно от наемодателя като комисионата се равнява на 1 месечен наем (без ДДС).

Вярваме, че партньорството с Colliers ще бъде ползотворно и ще създаде висока стойност и нови възможности за клиентите и на двете компании!

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram