Как да таргетираме пътуващите по работа?За много бизнеси в сферата на туризма, корпоративните пътуванията играят съществена роля. Говорили сме за това и в нашата статия "Ще се възстанови ли бизнес туризмът след пандемията?", където даваме по-подробна информация за това каква част от туризма всъщност е за бизнес и колко е важен този сегмент за успеха на туристическия сектор. И въпреки че ситуацията в световен мащаб плавно и постепенно започва да се нормализира в следствие от взетите мерки за борба срещу вируса, разработените ваксини и др., все пак туризмът си остава силно засегнат от тази криза.


Както всички други видове пътувания, така и тези по работа биват сведени до минимум, а компаниите преосмислят разходите за командировки. В повечето случаи първокласното пътуване за 2-часова среща или конференция може да се отмени, тъй като голяма част от тях се заменят от онлайн видео срещи. И все пак, пътувания с цел разрастване на компанията трудно и с не такъв успех се състоят в Zoom или друга подобна платформа. При тези срещи личният контакт обикновено е от голямо значение.


Затова, макар и с намалени темпове, бизнес пътувания има и по време на Covid-19. И както и преди сме обсъждали, бизнес пътниците са едни от най-предпочитаните гости за домакините. Затова в тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как да таргетирате и привличате по-успешно точно тях.


Високи стандарти за хигиена и безопасност


Служителите в компаниите, които се грижат за организацията на пътуванията, вече се съсредоточават и върху генерирането на протоколи за безопасност за служителите, които тръгват на път. Здравето на техните служители вече се превръща в основен фокус. Точно поради тази причина в момента апартаментите за отдаване под наем изпъкват пред оживените хотели, защото предлагат повече уединеност и контактът с други хора е сведен до минимум.


Домакините трябва да се постараят чистотата в апартамента да е безупречна и да си поставят високи стандарти и правила за почистването. Важно също е и да информират гостите си за това и да създадат сигурност и доверие у тях. Ето какви санитарни стандарти определихме ние от Flat Manager за нашите апартаменти:


Тази визуализация добавяме към листинга на апартамента, за да могат гостите ни да се почувстват сигурни, че запазват място, което ще ми предостави пълен комфорт и безопасност.


Свързване с гости, посещавали вече нашите апартаменти


Освен че трябва да наблегнете на здравната безопасност на вашите имоти, помислете и за начини да се свързвате с бизнес пътници, които преди това са отсядали във ваш апартамент. Хубаво е да поддържате връзка с компании, които често използват вашите апартаменти за пътуванията на своите служители служители . В миналото това може да не е било толкова наложително, защото заетостта не е била проблем и компаниите сами са се свързвали активно с вас, за да търсят настаняване. Но в ситуацията на пандемия нещата са по-различни и се налага ние, като домакини, да бъдем проактивни.


Допълнителни предимства


Друга добра идея е да предоставяте допълнителни предимства на тези гости. Предложете им код за отстъпка за бъдещи резервации, снабдете апартамента с бутилка вино или друг комплимент, ароматни свещи или хубава козметика в банята. Всеки малък детайл прави впечатление. Бъдете креативни и накарайте своите лоялни клиенти да се почувстват ценени!


Важно е апартаментът да е проектиран и обзаведен така, че да е подходящ за бизнес пътниците. Нека те се почувствам у дома си по време на своята командировка. В нашата статия "Как да превърнем апартамента си в магнит за "бизнес пътешественици"?" може да видите с какво трябва да разполага вашият имот, за да си осигури вниманието корпоративните пътници.


За да таргетирате успешно бизнес пътешествениците, трябва и