25/01/2021

Какви са различните видове Airbnb имоти?

хол от апартамент

Отминаха дните, когато Airbnb беше просто платформа за отдаване под наем, в която всеки можеше да предлага каквито и да било имоти или стаи. Пазарът за онлайн резервации на места за настаняване вече е изключително успешен. През последните няколко години платформата разшири своите услуги значително, като включи предложенията Airbnb for Work, Airbnb Luxe и Airbnb Plus.

Каква е разликата между тях и как можете да се възползвате?

Съставихме просто ръководство, което ще ви помогне да се ориентирате в различните възможности на Airbnb и да разберете в коя от тях се вписва най-добре вашият имот.

Стандартни: Airbnb (Classic)

Вероятно сте запознати с основната платформа на Airbnb, но ако сте нов домакин, важно е да разберете някои от филтрите, които се използват от гостите при търсене на място за настаняване:

Самостоятелно място за настаняване – Entire Place

Това означава, че гостите наемат целия имот само за себе си и не трябва да споделят общи помещения или бани с вас или други гости. Когато пътниците изберат тази опция, те очакват уединеност. Допълнително предимство ще бъде това да осигурите споделени съоръжения като басейн, градина или барбекю. Имотите тази категория трябва да предлагат удобства и жилищни площи, които са за ползване само на хората, които са направили резервацията.

Самостоятелна стая – Private Room

Поставете отметка в това квадратче, ако имате например стая в къщата си, която ще отдавате под наем. Не забравяйте да подчертаете в описанието си броя на споделените пространства и правилата в къщата. Ако не искате да споделяте кухнята си с гостите, това трябва да става ясно от самото начало. Ако банята е обща, винаги посочвайте между колко хора ще се споделя.

Споделена стая – Share Room

Тази опция обикновено привлича по-млади хора и туристи с по-ограничен бюджет. Ако я изберете, това означава, че предлагате стая с две или повече легла и пътниците ще споделят тази зона за спане по време на престоя си.

Незабавна резервация – Instant Booking

осигурява предимството вашият имот да се появява в повече търсения. Поставяйки отметка в това поле, вие се съгласявате с това, че гостите могат да резервират директно, без да се нуждаят от предварително одобрение от ваша страна. Много от пътуващите, които искат да резервират в последния момент или не искат да обменят съобщения с домакините предварително, ще предпочетат тази опция.

Уникален престой – Unique Stays

Някои пътници търсят уникални имоти за наемане по време на техния престой. Ако вашето Airbnb попада в тази категория, независимо дали става дума за къщичка на дърво, ферма в провинцията или нещо друго необичайно, не забравяйте да го опишете във вашата обява, за да привлечете повече интерес към нея.

СУПЕРдомакини – Superhosts

Много гости ще филтрират търсенето си така, че да получават обяви само от Superhosts. Защо? Защото искат да си гарантират прекрасно преживяване. Как можете да станете супердомакин? Ето няколко критерия, на които трябва да отговаряте:

  • Отдали сте имота си под наем за поне 100 нощувки
  • Отговаряте на поне 90% от запитванията
  • Поддържате рейтинг от минимум 4.8

За бизнес пътуване: Airbnb for work

Тази категория има за цел да улесни компаниите и да ги подтикне да използват Airbnb, когато става въпрос за бизнес пътувания. Те могат да се регистрират безплатно за Airbnb for Work, да използват администраторско табло за планиране на пътувания за различни служители и да следят резервациите. Колкото повече отзиви с пет звезди получава вашият Airbnb от бизнес пътници, толкова по-вероятно е той да се появи в тази категория. Характеристиките на

Airbnb for Work обикновено включват:

  • бърза и надеждна WIFI връзка;
  • лесен достъп след работно време;
  • пералня;
  • удобен кът за работа.

Тези имоти се намират в близост до центъра на града или до основни възли на градския транспорт.

Проверено за качество: Airbnb Plus

Airbnb Plus е селекция от най-качествените имоти, които са проектирани впечатляващо и се управляват от най-добрите домакини. За да получи статус „Плюс“, вашият дом трябва да бъде лично проверен от Airbnb. Домовете с този статут предлагат на гостите всичко, което биха имали и у дома – от кухня, снабдена с висок клас уреди и посуда, основни

подправки и др.; до баня, оборудвана с хубава козметика и сешоар. За да бъде вашият дом “Плюс”, трябва да полагате и допълнителни усилия по отношение на неговата поддръжка. Това означава да следите дали всички уреди са в изправност, както и винаги да е почистено и подредено безупречно.

Дестинации: Airbnb Luxe

Това предложение дава на пътуващите достъп до впечатляващи луксозни имоти, а самото пътуване се организира специално спрямо исканията на госта. Всяка резервация на Airbnb Luxe осигурява денонощен контакт със специалист, добре обучен “дизайнер на пътувания”, който ще гарантира, че престоят е съобразен с уникалните нужди на пътуващия.

Всеки един от тези имоти е преминал изключително строг процес на проверка и подбор и отговаря на високи стандарти за дизайн и функционалност, определени по 300 различни критерия. Тук става въпрос не само за уникално място за настаняване, но и за неповторимо изживяване по време на пътуването.

Ние от Flat Manager управляваме самостоятелни имоти за отдаване под наем, повечето от които се включват в категориите Airbnb for work и Airbnb Plus. Ако притежавате жилище, който отговаря на тези критерии, свържете се с нас! Ние ще ви помогнем да го представите по най-добрия начин в платформата, ще го поддържаме безупречно и ще се погрижим нивото на заетост да е възможно най-високо.

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram