Какви са различните видове Airbnb имоти?Отминаха дните, когато Airbnb беше просто платформа за отдаване под наем, в която всеки можеше да предлага каквито и да било имоти или стаи. Пазарът за онлайн резервации на места за настаняване вече е изключително успешен. През последните няколко години платформата разшири своите услуги значително, като включи предложенията Airbnb for Work, Airbnb Luxe и Airbnb Plus.


Каква е разликата между тях и как можете да се възползвате?


Съставихме просто ръководство, което ще ви помогне да се ориентирате в различните възможности на Airbnb и да разберете в коя от тях се вписва най-добре вашият имот.


Стандартни: Airbnb (Classic)


Вероятно сте запознати с основната платформа на Airbnb, но ако сте нов домакин, важно е да разберете някои от филтрите, които се използват от гостите при търсене на място за настаняване:


Самостоятелно място за настаняване - Entire Place


Това означава, че гостите наемат целия имот само за себе си и не трябва да споделят общи помещения или бани с вас или други гости. Когато пътниците изберат тази опция, те очакват уединеност. Допълнително предимство ще бъде това да осигурите споделени съоръжения като басейн, градина или барбекю. Имотите тази категория трябва да предлагат удобства и жилищни площи, които са за ползване само на хората, които са направили резервацията.Самостоятелна стая - Private Room


Поставете отметка в това квадратче, ако имате например стая в къщата си, която ще отдавате под наем. Не забравяйте да подчертаете в описанието си броя на споделените пространства и правилата в къщата. Ако не искате да споделяте кухнята си с гостите, това трябва да става ясно от самото начало. Ако банята е обща, винаги посочвайте между колко хора ще се споделя.Споделена стая - Share Room

Тази опция обикновено привлича по-млади хора и туристи с по-ограничен бюджет. Ако я изберете, това означава, че предлагате стая с две или повече легла и пътниците ще споделят тази зона за спане по време на престоя си.
Незабавна резервация - Instant Booking


осигурява предимството вашият имот да се появява в повече търсения. Поставяйки отметка в това поле, вие се съгласявате с това, че гостите могат да резервират директно, без да се нуждаят от предварително одобрение от ваша страна. Много от пътуващите, които искат да резервират в последния момент или не искат да обменят съобщения с домакините предварително, ще предпочетат тази опция.
<