ЧАСТ 2 | 21 тенденции при бутиковите хотели за 2021 година


Вече ви представихме 10 тенденции, свързани със смарт хотели и зелени хотели. Във втората част, ще споделим още 11 тенденции при алтернативните места за настаняване, фитнес и уелнес хотелите, както и нови видове преживявания.Алтернативни места за настаняване


11. Запазване на конкретна стая, сякаш запазваш място в самолет


Представете си да можете да разгледате изложба на картини или арт инсталации във фоайето на хотела си. Това вече е възможно във веригата хотели 21c Museum Hotels.


12. Мобилни хотели – оборудвани автобуси


Такъв тип автобуси първо нашумяха в Азия, но вече има подобни и в Америка. Компанията Cabin предлага спални автобуси от Лос Анджелис до Сан Франциско. Вече има видео ревюта онлайн, които показват предимствата и недостатъците на този вид транспорт.
13. Луксозни мотели – мотелите получават ъпгрейд


В миналото мотелите предлагаха базови условия навсякъде по света. Конкуренцията напоследък обаче подтиква собствениците да търсят предимство. Ако знаете, че даден мотел е луксозен, доста по-вероятно е да платите малко повече на вечер, за да се наспите добре. Доста нашумяла верига мотели в Тексас е Bunkhouse. Обзавеждането е цветно и модерно, а един от тях разполага с басейн.


14. Glamping – glamourous camping


Популярното движение glamping съвместява думите glamourous и camping. Това представлява къмпинг с луксозно обзавеждане. Вече има такива места за настаняване в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.
15. Модерна архитектура сред автентични сгради – хотел до манастир в Холандия


В Западна Европа хората обичат контраста между модерното и автентичното в архитектурата. По този начин модерната сграда изпъква още повече и привлича вниманието. Пример за това е hotel Mariënhage в Айндховен.
Фитнес и уелнес хотели


16. Фитнес оборудване в стаята


Гостите предпочитат все по-често да имат възможността да тренират, дори и в стаята си. Една от популярните компании за фитнес оборудване с видео тренировки се казва Peloton. Освен че предлагат фитнес оборудване за дома, вече имат и сключени договори с големи хотелски вериги. Други компании, като Apple със своята Fitness програма, също навлизат в тази област.